Written by 8:32 am Nieuws

Hoe gaat het nu met familie Smets?

Update augustus 2022

De B&B Mansion Taratata van Christoph en Dominique is zo goed als volgeboekt en het restaurant loopt lekker. Naast de dagelijkse ontbijtjes serveren ze ’s middags pool snacks voor de gasten die bij hen aan het zwembad blijven hangen en ’s avonds houden ze restaurant.

Ondertussen zijn we aan onze tweede zomer bezig, en we moeten toegeven… best wel pittig.

Christophe, Dominique en kids

In de zomermaanden is het restaurant 4 avonden geopend, ook voor gasten die niet bij hen verblijven… zo doen ze altijd rond de 20 couverts per service, dus dat zit wel goed.

Nederlandstalige gasten

Ze hebben ongelooflijk veel reacties gehad na de uitzending en zelfs een jaar na datum krijgen ze nog  regelmatig reacties… iedereen lijkt hen goed te kennen door wat ze op tv gezien hebben. Nu is het wel zo dat veel van hun gasten in de B&B ook al bij hen in het restaurant in Hasselt kwamen, dus dat vinden ze wel heel fijn. Ook zijn er gasten die deze zomer al voor de tweede keer terug zijn en nog moeten komen.

Hun cliënteel bestaat vooral uit Belgen en Nederlanders die in de regio permanent wonen of in de buurt een vakantiehuis hebben (het zijn er meer dan 900). Ze gaan in het najaar terug op lunches werken, maar ook maar maximum 4 middagen per week. De bedoeling is wel om vanaf het najaar het wat rustiger aan te doen, nu zijn ze echt wel hard aan het gaan. Ze hebben ondertussen ook iemand full time in dienst die met alles helpt, van ontbijt tot kamers poetsen en ’s avonds in het restaurant.

Hoe bevalt het leven in Spanje?

Tot nu toe bevalt het leven er hen prima, de kids zijn al goed ingeburgerd en hebben hun eerste schooljaar met wisselend succes afgerond, dus dat zit goed. Ze hebben alleszins niet de intentie om terug naar België te gaan, vrienden en familie komen op regelmatige basis naar hier.

Toekomstplannen

Hun toekomst ligt in Spanje, ze zijn nu volop bezig de zaak te finetunen en zo te optimaliseren zodat ze er nog wat jaren door kunnen. In het najaar gaan er nog een deel aanpassingswerken uitgevoerd worden om het voor zichzelf en de gasten nog comfortabeler te maken.

Ook hebben ze nog een appartement aan de kust gekocht om te verhuren, misschien dat ze zich daar op gaan toespitsen in de toekomst, dit zijn ze samen met de kids aan het bekijken… Renee is al voorstander.

(Visited 1.659 times, 28 visits today)
Close
nl_NLDutch