Written by 6:33 am afleveringen, Frankrijk

Familie Vlieghe

Aflevering 1 – 23 oktober 2020

Het businessplan van de familie Vlieghe oogt indrukwekkend!

Het verhuren van kloosterappartementen, zes boer- en bedtenten, paardrijden, eten in het restaurant… Het zal erop of eronder zijn voor Nikki, Pieter-Jan en hun vijf kinderen. “Het gaat toch niet gemakkelijk zijn.” Ik Vertrek uit Vlaanderen, dinsdag 3 november om 20.45 bij VTM 2.

 

Machteld Paredis

Niki en Pieter-Jan leven volgens een strakke planning en de nodige stress. Het gezin kiest er daarom voor om hun woning in Sint-Katelijne-Waver te verlaten en 310 kilometer verder een droomleven te leiden in Saint-Mihiel. Ze verhuizen naar Domaine Saint Christophe, een klooster uit de zevende eeuw op een domein van 90 hectare met een kapel, vijf vakantieappartementen, een manège, zes glamping tenten, een campingwinkel en een restaurant. Alles komt neer op maar liefst 1,5 miljoen euro. Dat geld heeft de familie Vlieghe niet en daarom komen ze met de huidige eigenaars overeen om de eerste twee jaar een huurkoop af te lossen. “Ik had nooit gedacht met zo’n bedrag bezig te zijn. Dat is niet realistisch. Maar soms moet je springen, durven en gewoon doen. Als je niks doet, heb je niks”, klinkt het.

Coronavirus

Een rot houten dak waardoor het binnenregent, een kapotte tractor waarmee ze het domein zouden moeten onderhouden en de centrale houtkachel die te veel verbruikt: het zit niet mee. Wanneer het niet erger kan, breekt het coronavirus uit in maart en gaat Frankrijk in lockdown. Bestaande boekingen worden geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en facturen blijven onbetaald. Lukt het de familie Vlieghe om recht te krabbelen en van Domaine Saint Christophe een succes te maken?

De volledige aflevering van Ik Vertrek uit Vlaanderen is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Contact

Domaine Saint Christophe

Niki & Pieter-Jan Vlieghe zijn niet langer de eigenaars.

U kan vanaf nu terug terecht bij  de oude eigenaars, de Nederlanders Savine en Pieter.

99 Route de Woinville,
55300 Saint-Mihiel
Frankrijk

info@domainesaintchristophe.be

(Visited 16.427 times, 7 visits today)
Close
nl_NLDutch