Written by 7:03 am Nieuws • 2 Comments

Ik Vertrek uit Vlaanderen, vanaf dinsdag 3/11 om 20u45 op VTM2

Straffe verhalen over Vlaamse gezinnen met een droom in het buitenland

Reizen naar het buitenland vanuit de zetel en wegdromen bij de verhalen uit een mooi stukje Vlaanderen. Dat kan de kijker vanaf 3 november doen tijdens de nieuwe dinsdagavond bij VTM 2. Na het grote succes van Ik Vertrek uit Nederland, is er eindelijk de Vlaamse versie van het programma. VTM 2 toont elke week in ‘Ik Vertrek uit Vlaanderen’ Vlaamse gezinnen die alles achterlaten om een nieuw leven te beginnen in Frankrijk of Spanje, en daar vaak iets te gaan doen dat ze nog nooit gedaan hebben.

Ik Vertrek uit Vlaanderen: straffe verhalen over Vlaamse gezinnen met een droom in het buitenland – vanaf dinsdag 3/11 om 20.45 bij VTM 2

De voorbije jaren kon de kijker heel wat avonturen volgen van Nederlandse gezinnen die hun droom waarmaken in het buitenland. Na het grote kijkcijfersucces zorgt VTM 2 vanaf dinsdag 3 november voor de Vlaamse versie van het programma. Per jaar verlaten zo’n 35.000 landgenoten België voor een leven in het buitenland. Dat zijn er bijna 100 per dag. Minder stress en meer tijd voor het gezin: dat zijn de twee voornaamste redenen om het geluk ergens anders te gaan zoeken. Maar is het gras ook altijd groener aan de overkant? En is het het risico waard?

‘Ik Vertrek uit Vlaanderen’ volgt verschillende Vlaamse gezinnen, elk met hun eigen droom. Hun weg is vaak met vallen en opstaan, maar wanneer alles tegenzit hebben ze elkaar. Zo trekt onder andere de familie Vlieghe uit Sint-Katelijne-Waver met heel hun hebben en houden richting Frankrijk. En dat kan best letterlijk genomen worden: het gezin verhuist met hun vijf kinderen, negen paarden, drie honden en één vogel. Het koppel wil voortaan vakanties met paarden aanbieden in een oud klooster op een domein van maar liefst 90 hectare.

Familie Vlieghe
Familie Vlieghe © vtm

“Twijfelaars vertrekken niet. Je kan je hele leven blijven dromen over iets en op een moment kan je zeggen: had ik dat toch maar gedaan. Ergens moet je de ballen aan je lijf hebben om het gewoon te doen. Al denk ik af en toe: wat heb ik mijn gezin aangedaan als dit mislukt?”, aldus mama Niki van familie Vlieghe.

Een B&B openen zonder enige ervaring? Daar tekenen een aantal gezinnen voor, ook al gooien ze daarvoor hun leven zoals het nu is helemaal om. Een verhuis komt ook vaak voort uit professionele overwegingen: zo is er een Vlaams gezin waarbij de vader heel wat familiemomenten heeft gemist door een drukke job. Hij kiest er resoluut voor om ‘thuisblijfpapa’ te zijn in Frankrijk.

(Visited 1.012 times, 1 visits today)
Close
nl_NLDutch