Written by 3:30 pm Nieuws

Hoe gaat het nu met familie Van de Velde?

Update juni 2022

Lieve, Sam, Eden, Matti en Felan hebben in Oostenrijk alvast een heel mooi winterseizoen achter de rug, met hele leuke gasten!

Sinds enkele weken zijn ze eindelijk volledig klaar met alle renovaties van het gebouw en hebben ze alle puntjes afgewerkt, die ze van de overheid gekregen hebben.

Hoe pakken zij het aan om er een succes van te maken?

Sam werkt nog steeds voor zijn verzekeringsbedrijf in België en pendelt i.p.v. week om week nu om de 14dagen naar België. Afspraken, meetings, dossiers afwerken… dit doet hij allemaal vanuit Oostenrijk. Klanten bezoeken doet hij dan tijdens zijn week in België. Door deze aanpassing, geeft dit hun gezin meer rust en tijd voor elkaar.

Hun zomerseizoen is ondertussen ook al begonnen, dus hun dagen zijn gevuld met het ontvangen van gasten en hen een onvergetelijke vakantie in de bergen te bezorgen.

Ze zijn volledig gericht op jonge gezinnen en merken dat dit uniek is in de omgeving, als accommodatie. Het grotendeel van hun gasten komt voorlopig ook vooral uit België en Nederland, wat ook leuk is voor de connecties onderling, zoals kinderen die samen beginnen spelen, ouders die gezellig een drankje samen drinken in de Lounge.

Het voordeel van bij hen op vakantie te komen is, is dat zij alles wat ze aanraden eerst uittesten, zodat ze kunnen zien of dit geschikt is voor hun gasten. Dit op vlak van wandelingen, maar ook van de vele activiteiten hier in de buurt. Hun lijstje is al heel lang, maar ze zijn nog niet bij het einde.

Ze gaan meer en meer samenwerkingen aan met anderen. Zoals bv. een fietsenverhuur bedrijf. Zodat ze hun gasten direct goed kunnen informeren. Ze zitten daarnaast ook vlakbij de Sloveense (en Italiaanse) grens, dus ook daar zijn ze op zoek naar de leukste plekjes voor een daguitstap.

Het leven in Oostenrijk

Alle drie de kinderen  doen het heel goed op school. Ze begrijpen heel wat en spreken al vlot Duits met hun leerkrachten en vriendjes.

Het leven is veel meer outdoor, wat hen zeker bevalt. De wat meer Zuiderse mentaliteit, en het niet nakomen van gemaakte afspraken, dat blijft wel. Dat zijn ze nu al gewoon. Wanneer de dakwerker zegt, “ik kom deze week”. Weten ze al op voorhand dat het niet zo zal zijn.

Maar nu ze de appartementen kunnen verhuren, de gezamenlijke ruimtes af zijn… frustreren ze er zich ook veel minder in. Ze zien wel wanneer ze komen.

Toekomstplannen

Hun instagramaccount @nockalm_lodge is meer aan het veranderen van een focus op Nockalm Lodge zelf (met de zware verbouwingen), naar een inspiratie account; ‘Het leven als Belg in Oostenrijk, met ups en downs’, ‘het achter de schermen van het runnen van een Lodge’ en ‘outdoor leven met kids’. Hier wil Lieve zelf nog meer in uitbreiden, want ze merkt dat dit toch een springplank is naar nieuwe uitdagingen.

We leven ons leven nu, en het is perfect zo. Maar we blijven gaan voor vernieuwing, verandering en blijven open staan voor nieuwe opportuniteiten. Ondanks het feit dat we een heel zwaar jaar achter de rug hebben, blijven we avonturiers die niet bang zijn voor een sprong in het diepe te maken. 

Sam en Lieve Van de Velde
(Visited 1.185 times, 1 visits today)
Close
nl_NLDutch